ღვინის ეროვნული სააგენტოს ინფორმაციით, 16 სექტემბრის მონაცემებით,
„რთველი 2020“-ის ფარგლებში 60 ათას ტონამდე ყურძენია გადამუშავებული.
აქედან: 42 ათასი ტონა “რქაწითელი”, 11 ათასი ტონა “საფერავი”, 1,4
ათასი ტონა “კახური მწვანე” და დანარჩენი სხვადასხვა ჯიშის ყურძენია.
ყურძნის გადამუშავების დღე-ღამური მაჩვენებელი 8-9 ათასი ტონის
ფარგლებშია. ყოველდღიურად, ყურძნის გადამუშავების პროცესში ჩართულია
40-50 დიდი და საშუალო ღვინის კომპანია. ამ ეტაპზე, რთველის
საკოორდინაციო შტაბში დარეგისტრირებულია ღვინის მწარმოებელი 260
კომპანია, ყურძნის გადამუშავების პროცესში კი უკვე ჩართულია ღვინის 80
საწარმო.
“რთველი 2020”-ის ფარგლებში, კახეთში ყურძნის მოსავლის საპროგნოზო
რაოდენობა 300 ათასი ტონაა.
მასალის გამოყენების პირობები