სპექტრი+
რატომ არ უნდა დავლიოთ ორჯერ ადუღებული წყალი

ბევრს ჰქონია შემთხვევა, როცა ჩაისთვის ან ყავისთვის წყალი განმეორებით აუდუღებია. თუმცა ბევრმა არ იცის, რომ ეს ორგანიზმისთვის ძალიან სახიფათოა.

წყლის ადუღების შემდეგ მისი შემადგენლობაც იცვლება, ცუდი ნივთიერებები კვდება და მისი დალევა უსაფრთხოა. თუმცა თუ წყალი დიდხანს დუღს ან მეორეჯერ ადუღებთ, ქიმიური ნაერთები იცვლება და ბევრი საშიში ნივთიერები კვდომის ნაცვლად, დაგროვებას იწყებს.

1. დარიშხანი - ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაცია ირწმუნება, რომ "დარიშხანი სასმელ წყალში ადამიანის ჯანმრთელობას დიდ საფრთხეს უქმნის". ორგანიზმში მისი თანდათანობით დაგროვება იწვევს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის პრობლემებს, პერიფერიულ ნეიროპათიას, სისხლძარღვთა დაავადებებს, თირკმლის ფუნქციის დარღვევას, კანის დაზიანებას, დიაბეტსა და შესაძლოა, კიბოს.

2. ნიტრატები - არა მარტო ნიადაგაში, არამედ წყალსა და ჰაერშიც გვხვდება. როცა წყალი მაღალ ტემპერატურას აღწევს, ნიტრატები კაცეროგენულ ნიტროშემცვლელად გარდაიქმნება, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს საკვერცხის, მსხვილი ნაწლავის, ნაღვლის ბუშტის, პანკრეასის, საყლაპავი მილის ან კუჭის კიბო.

3. ფთორი - ის, რომ წყალში არსებული ფთორი ადამიანის ჯანმრთელობისთვის არის საშიში, უკვე დამტკიცებულია. ერთ-ერთ სამეცნიერო-სამედიცინო ჟურნალში გამოქვეყნებულია ექსპერიმენტის შედეგები, რომელიც ადასტურებს, რომ სასმელ წყალში ფთორი ბავშვებს IQ-ის შემცირებას იწვევს.

| Print |
FaceBook Twitter Google