კახეთში რთველი აქტიურ ფაზაში
შევიდა. დღეის მდგომარეობით, 17 000 ტონამდე ყურძენია
გადამუშავებული, აქედან 10 ათას ტონამდე საფერავი, 4 ათას ტონამდე
რქაწითელი, 800 ტონამდე კახური მწვანე, დანარჩენი სხვადასხვა ჯიშის
ყურძენია.
„კახეთში რთველი შეფერხების გარეშე მიმდინარეობს. ყურძნის
გადამუშავების დღეღამურმა მაჩვენებელმა 4 ათას ტონას მიაღწია, რაც
იმას ნიშნავს, რომ რთველი აქტიურ ფაზაში შევიდა. ყურძნის კრეფის
პროცესი კახეთის თითქმის ყველა მუნიციპალიტეტში დაიწყო, გარდა
საგარეჯოსი, სადაც ტრადიციულად რთველი შედარებით მოგვიანებით იწყება,“
- აღნიშნა რთველის საკოორდინაციო შტაბის უფროსმა, ღვინის ეროვნული
სააგენტოს თავმჯდომარის მოადგილემ ანდრო ასლანიშვილმა.
რთველი 2018-ის საკოორდინაციო შტაბი 20 აგვისტოს გაიხსნა. ამ
დროისთვის შტაბში 135 კომპანიაა დარეგისტრირებული, რომლებიც ყურძნის
გადამუშავების პროცესში ჩაერთვება. ყურძენი უკვე გადაამუშავა 60-მდე
ღვინის კომპანიამ.
მასალის გამოყენების პირობები