სურსათის ეროვნული სააგენტო საზოგადოებრივი კვების ობიექტებს ახალი
კორონავირუსის გავრცელების რისკის თავიდან აცილების მიზნით, შესაბამის
რეკომენდაციებს აძლევს.
სააგენტო ბიზნესოპერატორებს მოუწოდებს, გაზარდონ
აღჭურვილობის/ინვენტარის ზედაპირების რეცხვა -დეზინფიცირების სიხშირე,
ხოლო საჯარო სივრცეში, სადაც მომხმარებლის ნაკადი მაღალია, დაიცვან
შესაბამისი ჰიგიენური ნორმები და ინტენსიურად ჩაატარონ სადეზინფექციო
სამუშაოები.
რეკომენდაციები ასე გამოიყურება:
-გაზარდეთ ობიექტში ყველა სახის ინვენტარის, მოწყობილობებისა და
აღჭურვილობის რეცხვა-დეზინფექციის სიხშირე;
-ობიექტის შესასვლელსა და გამოსასვლელთან განათავსეთ სპეციალური
სადეზინფექციო ხსნარიანი მოწყობილობა (რეკომენდებულია სადეზინფექციო
ხსნარის სპირტშემცველობა შეადგენდეს არანაკლებ 60 %-ს);
-ადეზინფექციო ხსნარიან მოწყობილობასთან განათავსეთ ხელების
დეზინფექციის ინსტრუქცია;
-ხელსაბანთან განათავსეთ ხელის დაბანის ინსტრუქცია; გამოყენებული
ერთჯერადი პარკების, ხელსახოცების, პირბადეების, ხელთათმანების
ჩასაყრელად განათავსეთ ნაგვის ურნები, მექანიკური (ფეხით) ასახდელი
თავსახურებით;
-ნაგვის ურნების შიგთავსი მოათავსეთ პლასტიკის პარკებში და თავი
მჭიდროდ მოუკარით, შემდეგ მეორე პარკში, რომელსაც თავს ასევე მჭიდროდ
მოუკრავთ;
-ნაგვის ურნები დაცალეთ სათანადო სიხშირითა და პირობების დაცვით;
-ხშირად დაამუშავეთ კარის სახელურები სადეზინფექციო ხსნარებით;
-შესაძლებლობის მიხედვით გამოიყენეთ სადეზინფექციო და სარეცხი
საშუალებებისათვის დაშვებული მაქსიმალური კონცენტრაცია.
მასალის გამოყენების პირობები