ღვინის ეროვნული სააგენტოს ინფორმაციით, 17 სექტემბრის მონაცემებით,
კახეთის რეგიონში 70 ათას ტონამდე ყურძენია გადამუშავებული.
აქედან: 51 ათასი ტონა “რქაწითელი”, 13 ათასი ტონა “საფერავი”, 1,5
ათასი ტონა “კახური მწვანე” და დანარჩენი სხვადასხვა ჯიშის ყურძენია.
ყოველდღიურად ყურძნის გადამუშავების პროცესში ჩართულია 50-მდე დიდი და
საშუალო ღვინის კომპანია.
ამ ეტაპზე, რთველის საკოორდინაციო შტაბში დარეგისტრირებულია ღვინის
მწარმოებელი 273 კომპანია, ყურძნის გადამუშავების პროცესში კი
ჩართულია 83 ღვინის საწარმო.
მასალის გამოყენების პირობები