26 სექტემბრის მდგომარეობით, კახეთის რეგიონში, ღვინის საწარმოებს
ყურძენი 16 000-მდე მევენახემ ჩააბარა, მათი შემოსავალი 174 მილიონ
ლარს აღწევს.
ღვინის ეროვნული სააგენტოს ინფორმაციით, სულ რეგიონში 175,5 ათას
ტონამდე ყურძენია გადამუშავებული. აქედან, 102,7 ათას ტონამდე
რქაწითელი, 75,5 ათას ტონამდე საფერავი, 4,5 ათას ტონამდე კახური
მწვანე და დანარჩენი სხვადასხვა ჯიშის ყურძენია.
სააგენტოს ცნობითვე, ყველაზე დიდი რაოდენობით ყურენი გადამუშვებულია
ყვარლის მუნიციპალიტეტში - 47,7 ათასი ტონა, შემდეგია: გურჯაანი - 45
ათასი ტონა, თელავი - 34 ათასი ტონა, სიღნაღი - 20,3 ათასი ტონა,
ლაგოდეხი - 11,1 ათასი ტონა, დედოფლისწყარო - 6,5 ათასი ტონა, ახმეტა
- 6,8 ათასი ტონა და საგარეჯო 3,7 ათასი ტონა.
რთველის საკოორდინაციო შტაბში ამ დროისთვის დარეგისტრირებულია 400-ზე
მეტი ღვინის კომპანია და მარანი. ამ ეტაპამდე ყურძნის დაწურვის
პროცესში 225 საწარმო იყო ჩართული. ყურძნის დღე-ღამური გადამუშავება
8-9 ათასი ტონის ფარგლებშია.
მასალის გამოყენების პირობები